Jongerenhike

Bij de Jongerenhike kunnen jullie zelf bepalen hoe zwaar jullie het maken. De jongerenhike is de GPS-hike van NHW waar jullie kunnen laten hoe goed jullie zijn in het oplossen van verschillende soorten puzzels.  Ervaring met routetechnieken en andere scoutingvaardigheden is niet vereist. Willen jullie graag winnen, maar zijn jullie niet zo goed (meer) in scoutingspellen of het lopen van de juiste route? Besteed dan extra veel aandacht aan het thema om toch punten binnen te halen!

Belangrijke info over de hike:

  • Totale afstand is ongeveer 40 km.
  • Het groepje kan ervoor kiezen op zaterdag punten over te slaan, de totale afstand wordt dan kleiner.
  • Roverscouts en stamleden vanaf 18 jaar kunnen meedoen.
  • Ervaring is niet vereist
  • Een groepje kan bestaan uit twee tot tien personen.
  • Een groepje heeft minstens één GPS-apparaat nodig of een goede GPS-app op de telefoon.
  • Deelnemers dragen een dagrugzak.
  • Deelnemers slapen in tenten op het terrein. 

Op vrijdagavond gaan jullie alvast kennis maken met alle Mario personages die er zijn. Dit zal gebeuren middels een vaste route die jullie lopen. Wellicht komen er wel karakters voorbij die jullie nog niet kennen. Bij terugkomst op de kampeerboerderij zullen jullie het puzzelboek krijgen die jullie de volgende dag nodig hebben voor de posten die er zijn. Zaterdag kunnen jullie dus vrij rond lopen door alle verschillende games van Mario. Zo zul je gaan Mario karten maar ook zeker een kijkje gaan nemen in Browsers  Castle. Voor de zondag zullen jullie ook weer een kleine route gaan lopen. Jullie kunnen dan alle Mario karakters weer uitzwaaien. 

Alles zal in het thema staan van Mario dit jaar. Kom jij als Mario of kies je toch liever voor Peach? Kom in ieder geval in je beste kostuum zodat jij helemaal binnen het thema valt en extra punten behaalt!

Wat heb je nodig?

Tijdens de hike heb je een GPS en een smartphone met internet nodig. Binnen de meeste scoutinggroepen is wel iemand met een GPS die je misschien mag lenen. Als dit niet het geval is kun je contact opnemen met de hikeleiding, wij weten waar je er één kunt huren. We zullen gaan overnachten op de kampeerboerderij/camping zodat we elke avond samen gezellig kunnen doen bij de bar/het kampvuur. Hiervoor moeten jullie een eigen slaaptent meenemen. Overdag zul je lopen met een dagrugzak.

Aan de jongerenhike kun je meedoen met z’n tweeën of zelfs met z’n tienen! Oftewel, roep je hele stam bij elkaar en ga gezellig samen op pad!


Jongerenhikeleiding: Jelle, Lotte en Suzan

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via jongerenhike@nhw.nl.