Jongerenhike

Bij de Jongerenhike kunnen jullie zelf bepalen hoe zwaar jullie het maken. De jongerenhike is de GPS-hike van NHW waar jullie kunnen laten hoe goed jullie zijn in het oplossen van verschillende soorten puzzels.  Ervaring met routetechnieken en andere scoutingvaardigheden is niet vereist. Willen jullie graag winnen, maar zijn jullie niet zo goed (meer) in scoutingspellen of het lopen van de juiste route? Besteed dan extra veel aandacht aan het thema om toch punten binnen te halen!

Belangrijke info over de hike:

  • Totale afstand is ongeveer 40 km
  • Roverscouts en stamleden vanaf 18 jaar kunnen meedoen.
  • Een groepje kan bestaan uit twee tot tien personen.
  • Ervaring is niet vereist.
  • Het groepje kan ervoor kiezen op zaterdag punten over te slaan, de totale afstand wordt dan kleiner.
  • Een groepje heeft minstens één GPS-apparaat nodig of een goede GPS-app op de telefoon.
  • Deelnemers dragen een dagrugzak.
  • Deelnemers slapen in hun eigen tenten op het terrein. 

Wat heb je nodig?

Tijdens de hike heb je een GPS en een smartphone met internet nodig. Binnen de meeste scoutinggroepen is wel iemand met een GPS die je misschien mag lenen. Als dit niet het geval is kun je contact opnemen met de hikeleiding, wij weten waar je er één kunt huren. We zullen gaan overnachten op de kampeerboerderij/camping zodat we elke avond samen gezellig kunnen doen bij de bar/het kampvuur. Hiervoor moeten jullie een eigen slaaptent meenemen. Overdag zul je lopen met een dagrugzak.

Aan de jongerenhike kun je meedoen met z’n tweeën of zelfs met z’n tienen! Oftewel, roep je hele stam bij elkaar en ga gezellig samen op pad!

Het trainingskamp om een echte Ariël te worden.

Heb jij zin om te bubbelen aan de zee of juist om naar een schuimparty bij de Iberenplas te gaan. Dit weekend ga je erachter komen welke Ariël jij zal zijn. De specialiteiten van een echte Ariël zijn: Goed kunnen zwemmen, onder water kunnen ademen, is vastberaden, avontuurlijk maar ook heel nieuwsgierig. Maar andere specialiteiten van een Ariël zijn: Goed kunnen schoonmaken, lekker schuimen, vloeibaar zijn maar ook in poedervorm. Ga dus met ons mee om een echte Ariël (kenner) te worden.


Jongerenhikeleiding: Jelle, Lotte en Suzan

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via jongerenhike@nhw.nl.