Jongerenhike

Speltakteken-Roverscouts
Download de informatiebrief

NHW 2018 Brief Deelnemers Jongerenhike (244.7 KiB)

Totale afstand in kilometersOvernachten in een zelf meegenomen tentGebruik GPS vereistHiken met bagageKennis van kaart en kompas op specialistisch niveau

Ben jij 18 jaar of ouder en heb je zin om mee te gaan op reis naar het eiland Île Fourchue, wat gelegen is in de Caraïbische Zee? Geef je dan op voor de Jongerenhike!

Wel zul je moeten zorgen voor genoeg eten maar ook vooral genoeg drinken. Het eiland is namelijk te droog om er te kunnen leven. Het hele weekend lang zul je bezig zijn met je GPS om een geschikte route te kunnen vinden over het eiland.

Op vrijdag beginnen we met een vaste route. Op zaterdag en zondag zullen jullie zelf bepalen welke route jullie lopen over Île Fourchuee aan de hand van coördinaten.

Jongerenhikeleiding: Jelle, Lotte en Suzan

Je zult in een eigen meegebrachte hut moeten slapen. Deze wordt opgezet bij het startpunt, zodat we ’s avonds kunnen aanschuiven aan de bar. Je hoeft dus alleen te lopen met een dagrugzak waar genoeg proviand in zit.

Voor deze hike heb je wel wat survival skills nodig. Je moet om kunnen gaan met coördinaten, bekende route- en survivaltechnieken. Ook moet je het leuk vinden om een beetje te puzzelen. Kennis van de GPS is niet noodzakelijk, maar wel handig.

Tijdens de hike heb je een GPS en een smartphone met internet nodig. Binnen de meeste scoutinggroepen is wel iemand met een GPS die je misschien mag lenen. Als dit niet het geval is kun je contact opnemen met de hikeleiding, wij weten waar je er 1 kan huren.

 

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via jongerenhike@nhw.nl.