Scoutshike +

De Scoutshike+ is een hike voor ervaren hikers en dus wat moeilijker dan de Scoutshike. Er worden basis routetechnieken toegepast om een vaste route te lopen (bolletje pijltje, strippenkaart, smileys, codes, etc.), maar er is ook ruimte om je eigen route te bepalen (coördinaten, blinde vlek, oleaat, etc.).  Als jij van een uitdaging houdt en je hebt ervaring met hiken, dan is deze hike zeker geschikt voor jou!

Belangrijke info:

  • De totale afstand is 20 á 25 km.
  • Scouts tussen de 13 en 15 jaar kunnen meedoen.
  • Extra uitdaging door het meenemen van je eigen bagage met o.a. slaapspullen, kleding, eten en drinken.
  • Tent wordt vervoerd door de hikeleiding.
  • Andere spullen die ieder groepje nodig heeft zijn een kompas, geodriehoek, pen, potlood, kaarthoekmeter.
  • Groepjes bestaan uit twee tot vier personen.

Als een teamlid net te jong is om met het groepje mee te gaan, kunnen jullie contact opnemen met de hikeleiding, dan wordt er een uitzondering gemaakt.

Avengers Looking for New Agents

Het thema is een belangrijk onderdeel van de hike. Kleed je deze dag in het thema en houd een logboek bij over wat je beleefd hebt tijdens de hike. Hier scoor je extra punten mee!

S.H.I.E.L.D. heeft nieuwe agenten nodig om de wereld veilig te houden tegen gevaar. Hiervoor hebben ze samen met de Avengers een uitdagende route gemaakt om de nieuwe agenten te testen. Deze laatste testdag komen ze bij verschillende uitdagingen om te kijken of ze hun diploma en een baan bij S.H.I.E.L.D. verdiend hebben. Zorg ervoor dat jullie je zwarte S.H.I.E.L.D.-pak aan hebben en de juiste benodigdheden bij jullie hebben om deze dag te doorstaan!


Hikeleiding en subkampleiding scoutshike+: Willem, Robert, SJ, Jurgen, Franka, Niels, Paul, Laura en Romee

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike-plus@nhw.nl.