Scoutshike +

speltaktekens_lijn2_scouts
Download de informatiebrief

NHW 2018 Brief Deelnemers Scoutshike+ (412.4 KiB)

Totale afstand in kilometersOvernachten in een zelf meegenomen tentHiken met bagageKennis van kaart en kompas op gevorderd niveau

De Scoutshike+ is een hike voor scouts tussen de 11 en 15 jaar.

Zie jij jezelf in een typische lederhose met je bagage op je rug een weekend wandelen in de prachtige bergen van Tirol Dan is de scoutshike+ jouw hike! Tijdens deze uitdagende tocht kun je genieten van de prachtige beekjes, rotsen en natuurlijk het uitzicht vanaf de bergen! Zaterdagavond maak jij je eigen schnitzel en kaiserschmarren klaar bij het berghutje waar jij je tentje naast mag zetten. ’s Avonds is er een spetterend Tiroler feest met een verfrissende schiwasser en een stevig hapje, zodat jij de dag erna weer verder kan trekken door de bergen.

Scoutshike+leiding: Willem, Yury, Franka en SJ

De hike
De Scoutshike+ is een hike voor ervaren hikers. Er worden basis route technieken toegepast om een vaste route te lopen (bolletje pijltje, strippenkaart, smileys, codes, etc.), maar er is ook ruimte om je eigen route te bepalen (coördinaten, blinde vlek, oleaat, etc.). Je loopt dit weekend met je eigen bagage en je verzorgt zaterdagavond je eigen maaltijd. Als jij van een uitdaging houdt en je hebt ervaring met hiken, dan is deze hike zeker geschikt voor jou!

Thema
Het thema is een belangrijk onderdeel van de hike. Alles zal hierin uitgewerkt worden en we verwachten dat iedere loper zich inleeft. Je maakt een eigen logboek, waarin je bijhoudt, wat je dit weekend hebt gedaan. Ook kun je jezelf leuk aankleden, hiervoor krijg je natuurlijk extra punten!

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike-plus@nhw.nl.