Scoutshike +

speltaktekens_lijn2_scouts

Deelnemersbrief Scoutshike+ 2019 (331.4 KiB)

Posthoudersbrief Scoutshike+ 2019 (286.6 KiB)

Totale afstand in kilometersHiken met bagageKennis van kaart en kompas op gevorderd niveau

De Scoutshike+ is een hike voor scouts tussen de 11 en 15 jaar.

De hike
De Scoutshike+ is een hike voor ervaren hikers. Er worden basis routetechnieken toegepast om een vaste route te lopen (bolletje pijltje, strippenkaart, smileys, codes, etc.), maar er is ook ruimte om je eigen route te bepalen (coördinaten, blinde vlek, oleaat, etc.).  Je loopt dit jaar de zaterdag met een dagrugzakje waarin jij je lunch en hikegadgets bewaart. Als jij van een uitdaging houdt en je hebt ervaring met hiken, dan is deze hike zeker geschikt voor jou!

Hikeleiding en subkampleiding scoutshike+: Willem, Robert, SJ, Jurgen, Franka, Niels, Paul, (Laura) en Romee

Thema
Het thema is een belangrijk onderdeel van de hike. Kleed je deze dag in het thema en houd een logboek bij over wat je beleefd hebt tijdens de hike. Hier scoor je extra punten mee!

Dit jaar is het thema: Avengers looking voor new agents.
S.H.I.E.L.D. heeft nieuwe agenten nodig om de wereld veilig te houden tegen gevaar. Hiervoor hebben ze samen met de Avengers een uitdagende route gemaakt om de nieuwe agenten te testen. Deze laatste testdag komen ze bij verschillende uitdagingen om te kijken of ze hun diploma en een baan bij S.H.I.E.L.D. verdiend hebben. Zorg ervoor dat jullie je zwarte S.H.I.E.L.D.-pak aan hebben en de juiste benodigdheden bij jullie hebben om deze dag te doorstaan!

Info
Afstand is 12-15 km, dagrugzak met lunch, kompas, geodriehoek, pen, potlood, kaarthoekmeter, regenkleding (eventueel), en GOEDE LOOPSCHOENEN.

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike-plus@nhw.nl.