Scoutshike

speltaktekens_lijn2_scouts

Deelnemersbrief Scoutshike 2019 (547.2 KiB)

Totale afstand in kilometersHiken met bagageKennis van kaart en kompas op gemiddeld niveau

Over de scoutshike

Omdat dit de Noordelijke Hike Wedstrijden zijn, werken we met een puntensysteem. Jullie kunnen punten verdienen door samen te werken, goed te hiken, snelheid, posten en obstakels met goed resultaat te overbruggen en je logboek. Natuurlijk worden er ook punten uitgereikt door dit weekend zoveel mogelijk in thema te volbrengen. De route is ongeveer 10 kilometer.

Het is belangrijk dat elk koppel of groepje een compleet EHBO-doosje bij zich heeft. Tijdens dit kamp zullen jullie gebruik maken van verschillende hike-technieken waaronder kaartlezen. Als jullie hier geen ervaring mee hebben is dat geen probleem want de leiding kan jullie alles piekfijn uitleggen. Zorgen jullie er ook voor dat je ons kan bereiken in een noodgeval door in ieder geval één telefoon per groepje mee te nemen? 

Dit jaar hoeven jullie niet met de volledige bepakking te lopen. Neem wel een dagrugzak mee voor je regenjas, eten, een EHBO-set, logboek etc.

Superhelden en echte helden

Een superheld kan je niet zijn, maar super zijn èn een held.. dat kan wel!

Tijdens deze superhike gaan wij jullie trainen om de helden van de toekomst te worden door te gekke routetechnieken en activiteiten. Hierbij worden jullie begeleid door de échte superhelden die je kent van televisie! Maak indruk op hun door je superheldenpak aan te trekken of je te kleden zoals jij vindt dat een held eruit ziet. Denk aan Superman tot aan het hedendaagse brandweerlied.

Ben jij klaar om getraind te worden? Dan nodigen wij jullie met plezier uit bij het Superheldentrainingscentrum en omstreken in Ter Apel!


Scoutshikeleiding: Jeroen, Stefan, Sietse, Peter, Jelmer en Dennis

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike@nhw.nl.