Scoutshike

speltaktekens_lijn2_scouts
Download de informatiebrief

Deelnemersbrief Scoutshike 2019 (547.2 KiB)

Totale afstand in kilometersOvernachten in een zelf meegenomen tentHiken met bagageKennis van kaart en kompas op gemiddeld niveau

B-Team

De vrouwenverslinder Gezicht heeft zich weer in de nesten gewerkt door aan te pappen Wies Westerwood. De vrouw van de Russische generaal. De generaal wil wraak en zit achter hem en de rest van het B-team aan. Elke avond moeten wij op een andere plek in bivakkeren om uit de handen van de Russische generaal te blijven. Wij als B-team gaan natuurlijk niet voor altijd blijven vluchten want wij zijn stoer. Hiervoor willen wij met jullie een masterplan bedenken!

TRAILER

Over de scoutshike

Omdat dit de Noordelijke Hike Wedstrijden zijn, werken we met een puntensysteem. Jullie kunnen punten verdienen door samen te werken, goed te hiken, posten en obstakels met goed resultaat te overbruggen en je logboek. Natuurlijk worden er ook punten uitgereikt door dit weekend zoveel mogelijk in thema te volbrengen. We willen tijdens dit kamp geen pistolen, geweren en dergelijke als thema aankleding. Hier krijg je dan ook geen punten voor. Het B-team is gebaseerd op het bekende A-team. Wil je inspiratie vinden op het internet, zoek dan op A-team.

Scoutshikeleiding: Jeroen, Stefan, Sietse, Peter, Jelmer en Dennis

Om te overleven in het wilde Bakkeveen heb je natuurlijk een tent nodig om in te slapen en is het belangrijk dat elk koppel of groepje een compleet EHBO-doosje bij zich heeft. Tijdens dit kamp zullen jullie gebruik maken van verschillende hike-technieken waaronder kaartlezen en het gebruik van een kompas (neem in ieder geval één goed en betrouwbaar kompas mee per groepje). Als jullie hier geen ervaring mee hebben is dat geen probleem want de leiding kan jullie alles piekfijn uitleggen. Zorgen jullie er ook voor dat je ons kan bereiken in een noodgeval door in ieder geval één telefoon per groepje mee te nemen? Vergeet ook niet jullie veiligheidshesjes mee te nemen voor wanneer het donker wordt.

Dit jaar hoeven jullie niet met de volledige bepakking te lopen. De leiding zorgt er in ieder geval voor dat jullie tenten, slaapzakken en eventuele andere zware materialen meegenomen worden naar de kampeerplekken. Neem vooralsnog alléén mee wat noodzakelijk is.

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike@nhw.nl.


Scoutshike 2019