Scoutshike

speltaktekens_lijn2_scouts
Download de informatiebrief

NHW 2018 Brief Deelnemers Scoutshike (335.3 KiB)

Totale afstand in kilometersOvernachten in een zelf meegenomen tentHiken met bagageKennis van kaart en kompas op gemiddeld niveau
Dit jaar brengt de Scoutshike jullie door het continent van Afrika. Slingerende paden over jungleroutes, stoffige sporen door de Sahara en wilde jachtpaden langs de savanne.

Tijdens dit kamp verwelkomen wij jullie in de cultuur van de Khoisan. Deze stam is al meer dan 22.000 jaar oud en zij zijn daarmee een van de oudste inwoners van Afrika.

Scoutshikeleiding: Stefan en Jelmer

Tijdens de hike zullen jullie je skills als scouts moeten gebruiken om de stamhoofden van de Khoisan te overtuigen van jullie waarde en doorzettingsvermogen. Alleen de allerbesten zullen een erestatus en eeuwige roem worden toegewezen.

Om te overleven en te hiken in de territoria van de Khoisan heb je natuurlijk een tent nodig om in te slapen. Zorg dat deze bestand is tegen tropische regenbuien en Sahara zandstormen. Ook vanwege de vele gevaren die zich voordoen in de jungle is het belangrijk dat elk koppel of groepje een compleet EHBO-doos(je) bij zich heeft. Daarnaast is het grote Afrikaanse continent nauwelijks te navigeren zonder een werkend kompas waarmee je coördinaten kan “schieten”. Jullie hikeleiding heeft de satelliettelefoon paraat staan. Zorgen jullie ervoor dat je ons kan bereiken in een noodgeval? Vergeet ook niet jullie eerdergenoemde veiligheidshesjes mee te nemen voor wanneer de duisternis valt.

Voor de stamhoofden om te oordelen wie de allerbesten zijn, is er een puntensysteem tijdens het weekend van kracht. Jullie kunnen punten verdienen door samen te werken, goed te hiken, posten en obstakels met goed resultaat te overbruggen, en je logboek. Natuurlijk worden er ook punten uitgereikt door dit weekend zoveel mogelijk in thema te volbrengen.

 Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike@nhw.nl.