Scoutshike

Zin om samen met een groepje medescouts routetechnieken te oefenen en ervaring op te doen met het dragen van een rugzak tijdens een hike? Doe dan mee aan de Scoutshike!
Bij de Scoutshike wordt gewerkt met een puntensysteem. Jullie kunnen punten verdienen door samen te werken, goed te hiken, snelheid, posten en obstakels met goed resultaat te overbruggen en je logboek. Natuurlijk worden er ook punten uitgereikt door dit weekend zoveel mogelijk in thema te volbrengen. 

Belangrijke info over de hike:

  • Totale afstand is ongeveer 20 kilometer.
  • Scouts tussen de 11 en 13 jaar kunnen meedoen.
  • Je draagt zelf een groot deel van je bepakking, o.a. extra kleding, eten, EHBO-set, logboek.
  • Tent, matje en slaapzak worden door de hikeleiding vervoerd.
  • Groepjes bestaan uit twee tot vier personen.

Tijdens dit kamp zullen jullie gebruik maken van verschillende hiketechnieken waaronder kaartlezen. Als jullie hier geen ervaring mee hebben is dat geen probleem want de leiding kan jullie alles piekfijn uitleggen. 

Als een teamlid net te oud is om met het groepje mee te gaan, kunnen jullie contact opnemen met de hikeleiding, dan wordt er een uitzondering gemaakt.

Zeeslag om Bikinibroek

“Oeka boeka boeka boeka”.
De waterbavianen maken een bak met herrie, ze hebben het zojuist voor elkaar gekregen om de onderzeeboot van die belachelijke president Tromp kapot te knallen. Tromp kennen jullie natuurlijk uiteraard van de United States of Stupidity (USoS). Hij haalt al jaren rare streken uit en heeft de waterbavianen tot onze vijand gemaakt. Hij heeft namelijk de Horlepiep gedanst op het opblaaskonijn van Jeroen Krab B. Kortom; het is tijd om de strijd met Tromp aan te gaan. Hiervoor hebben Stront Bob Vierkantbroekje, Patrick de Zeester, Jeroen Krab B en Zeurmeerminder jouw hulp nodig. We gaan die president zijn billen blauw verven! Kom bij de Bikinibroek Sqaud en strijd met ons mee!!


Scoutshikeleiding v.l.n.r.: Stefan, Robert, Jaap, Peter, Dennis, Henkjan, Wim (en Kevin, niet op de foto)

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike@nhw.nl.