Scoutshike

Zin om samen met een groepje medescouts routetechnieken te oefenen en ervaring op te doen met het dragen van een rugzak tijdens een hike? Doe dan mee aan de Scoutshike!
Bij de Scoutshike wordt gewerkt met een puntensysteem. Jullie kunnen punten verdienen door samen te werken, goed te hiken, snelheid, posten en obstakels met goed resultaat te overbruggen en je logboek. Natuurlijk worden er ook punten uitgereikt door dit weekend zoveel mogelijk in thema te volbrengen. 

Belangrijke info over de hike:

  • Totale afstand is ongeveer 20 kilometer.
  • Scouts tussen de 11 en 13 jaar kunnen meedoen.
  • Je draagt zelf een groot deel van je bepakking, o.a. extra kleding, eten, EHBO-set, logboek.
  • Tent, matje en slaapzak worden door de hikeleiding vervoerd.
  • Groepjes bestaan uit twee tot vier personen.

Tijdens dit kamp zullen jullie gebruik maken van verschillende hiketechnieken waaronder kaartlezen. Als jullie hier geen ervaring mee hebben is dat geen probleem want de leiding kan jullie alles piekfijn uitleggen. 

Als een teamlid net te oud is om met het groepje mee te gaan, kunnen jullie contact opnemen met de hikeleiding, dan wordt er een uitzondering gemaakt.

Superhelden en echte helden

Een superheld kan je niet zijn, maar super zijn èn een held.. dat kan wel!

Tijdens deze superhike gaan wij jullie trainen om de helden van de toekomst te worden door te gekke routetechnieken en activiteiten. Hierbij worden jullie begeleid door de échte superhelden die je kent van televisie! Maak indruk op hun door je superheldenpak aan te trekken of je te kleden zoals jij vindt dat een held eruit ziet. Denk aan Superman tot aan het hedendaagse brandweerlied.

Ben jij klaar om getraind te worden? Dan nodigen wij jullie met plezier uit bij het Superheldentrainingscentrum en omstreken in Ter Apel!


Scoutshikeleiding: Jeroen, Stefan, Sietse, Peter, Jelmer en Dennis

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via scoutshike@nhw.nl.