Welpenhike

De Welpenhike is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen ervaring hebben met hiken. Natuurlijk is het altijd handig om er wel wat van te weten, dus vraag eens aan je leiding of jullie er bijvoorbeeld tijdens een opkomst eens mee kunnen oefenen.

Belangrijke info over de hike:

  • Totale afstand is ongeveer 15 kilometer.
  • Meedoen kan vanaf 9 jaar.
  • Welpen nemen een klein dagrugzakje mee met regenkleding, eten, drinken en een mobiele telefoon.
  • Welpen slapen in tenten op het terrein.

Welpen kunnen meedoen vanaf 9 jaar en lopen in groepjes van twee tot vier personen. Een groepje maak je zelf, dus je kunt samen met je beste vrienden op avontuur!

Tijdens het lopen van de hike,  fietst de hikeleiding rond om er voor te zorgen dat iedereen op de route blijft. Onderweg kom je regelmatig posthouders tegen waarbij je leuke activiteiten doet en die je weer verder op weg helpen. Het meenemen van een mobiele telefoon is verplicht zodat je de hikeleiding kunt bellen als er onderweg iets mis gaat.

Bij de Welpenhike hoef je alleen een klein rugzakje mee met bijvoorbeeld je logboek, regenkleding en wat te eten en drinken. 

Asterix & Obelix

Het jaar is 050 v.Chr.. en in het rustig in het idyllische dorpje Moiquchat in het departement Grogondië. De rust zal voorspoedig verstoord worden door Commandant Obvious Verdikkimus Indringerus Dracus, ook wel De Commandant. Hij is er op uit om geheel Neerlandia te overheersen en tot het slotspel behoord Moiquchat in Grogondië.

Gelukkig beschikt Moiquchat over een magiër, genaamd Océanix. Océanix heeft een magische drank gebrouwen die de drinker ervan uitzondelijke kracht geeft! Een man/vrouw kan tot wel honderd tegenstanders aan en zet met gemak een hunebed in elkaar. De twee trouwe stijders uit het dorp; Adtrix en Obiwanix zijn helaas op vakantie in Gallië en niet in staat Moiquchat te verdedigen tegen Commandant Dracus. Zonder hulp kan Océanix niet zijn magische brouwsel bereiden en zal het dorp in de handen van de Commandant vallen!

Daarom doet het dorpshoofd Cédupeuojus een beroep op jullie! Kom naar Moiquchat en help Océanix zijn ingrediënten te verzamelen en samen zullen we strijden tegen de Commandant! Elke dappere strijd(st)er is welkom en wordt van harte uitgenodigd in deze strijd. Wij kunnen niet zonder jullie, maar samen gaan we het redden!


Welpenhikeleiding: Tom, Marit, Annet, Anton en Lennard

Vragen? Of gewoon even kennismaken? Neem contact op met de hikeleiding via welpenhike@nhw.nl.