Welpenhike

De Welpenhike is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen ervaring hebben met hiken. Natuurlijk is het altijd handig om er wel wat van te weten, dus vraag eens aan je leiding of jullie er bijvoorbeeld tijdens een opkomst eens mee kunnen oefenen.

Belangrijke info over de hike:

  • Totale afstand is ongeveer 15 kilometer.
  • Meedoen kan vanaf 9 jaar.
  • Welpen nemen een klein dagrugzakje mee met regenkleding, eten, drinken en een mobiele telefoon.
  • Welpen slapen in tenten op het terrein. Deze tenten nemen jullie zelf mee en kunnen jullie opzetten met de hulp van jullie ouders/verzorgers.

Welpen kunnen meedoen vanaf 9 jaar en lopen in groepjes van twee tot vier personen. Een groepje maak je zelf, dus je kunt samen met je beste vrienden op avontuur!

Tijdens het lopen van de hike,  fietst de hikeleiding rond om er voor te zorgen dat iedereen op de route blijft. Onderweg kom je regelmatig posthouders tegen waarbij je leuke activiteiten doet en die je weer verder op weg helpen. Het meenemen van een mobiele telefoon is verplicht zodat je de hikeleiding kunt bellen als er onderweg iets mis gaat.

Bij de Welpenhike hoef je alleen een klein rugzakje mee met bijvoorbeeld je logboek, regenkleding en wat te eten en drinken. 

Finding Memo!

Het is weer een super drukke dag in Frapantis, alles loopt weer door elkaar. Flip, Flep en Flap banen zich een weg door de drukke straten op weg naar Memo. Eenmaal aangekomen bij Memo, moesten ze kloppen want de bel deed het niet. Alleen werd er niet open gedaan. “Alle anemoontjes nog eens aan toe!” zeggen Flip, Flep en Flap als ze bedenken dat Memo kamperen was gegaan bij de Margarita Trog.

“Misschien is ie wel door de verkeerde stroming meegenomen!” zegt Flip bang. “Dat denk ik niet, het is een goede zwemmer” zegt Flep en daarop volgt Flap “Maar we moeten hem wel zoeken! We kunnen niet zonder Memo”. Op dat moment komt buurman K. Bling binnen “doen jullie wel voorzichtig en vraag om hulp als het nodig is”. Met deze wijze woorden op zak, gaat het drietal op stap.

Flip, Flep en Flap zoeken jullie hulp om de verdwenen Memo te vinden! Komen jullie 14, 15 & 16 oktober helpen? Alle hulp is welkom en veel vinnen maken licht werk! Tot dan!


Welpenhikeleiding: Lennard, Anton, Marit, en Tom

Vragen? Of gewoon even kennismaken? Neem contact op met de hikeleiding via welpenhike@nhw.nl.