Welpenhike

Speltakteken_welpen_2010
Download de informatiebrief

Deelnemersbrief Welpenhike 2019 (684.9 KiB)

Posthoudersbrief Welpenhike 2019 (397.7 KiB)

Totale afstand in kilometersOvernachten in een gebouwZelf je eten bereidenKennis van kaart en kompas op eenvoudig niveau

De Welpenhike is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen ervaring hebben met hiken. Natuurlijk is het altijd handig om er wel wat van te weten, dus vraag eens aan je leiding of jullie er bijvoorbeeld tijdens een opkomst eens mee kunnen oefenen. Toch niet gelukt, of alles weer vergeten zodra je op NHW bent? Geen zorgen! Want op vrijdagavond legt de hikeleiding alles uit wat je moet weten over het lopen van een hike zodat je op zaterdag en zondag niet zult verdwalen.

Welpenhikeleiding: Marit, Anton, Lennard, Tom, Annet

Tijdens het lopen van de hike op zaterdag (+/- 8 kilometer) en zondag (+/- 6 kilometer) fietst de hikeleiding rond om er voor te zorgen dat iedereen op de route blijft, je loopt de hike dus zelfstandig. Onderweg kom je regelmatig posthouders tegen waarbij je leuke activiteiten kunt doen en die je weer verder op weg helpen. Verder is het meenemen van een mobiele telefoon verplicht zodat je de hikeleiding kunt bellen als er onderweg iets mis gaat.

Bij de Welpenhike hoef je je bagage overdag niet mee te sjouwen, en ook de tent kan gelukkig gewoon blijven staan. Je neemt overdag dus alleen een klein rugzakje mee met bijvoorbeeld je logboek, regenkleding en wat te eten en drinken. Op zaterdagavond kook je je eigen eten, maar hier helpt de hikeleiding natuurlijk graag bij.

De hikeleiding voor de Welpenhike zijn:

Marit, Annet en Tom zijn Welpenleiding bij Scouting Emmen.
Anton en Lennard waren Scoutsleiding bij Scouting Emmen.

Vragen? Of gewoon even kennismaken? Neem contact op met de hikeleiding via welpenhike@nhw.nl.


Welpenhike 2019

Toy Story 4 – De zoektocht naar Forky!

Cowboy Woody was het favoriete speelgoed van Andy, maar toen Andy te oud werd voor speelgoed heeft hij alles aan zijn jongere zusje Bonnie gegeven. Sindsdien heeft hij maar een saai leven, want Bonnie vind het andere speelgoed veel leuker en laat Cowboy Woody meestal in de kast liggen. Op de eerste schooldag van Bonnie gaat Cowboy Woody stiekem mee in de rugzak. Tijdens de eerste schooldag maakt Bonnie van afval uit de container een nieuw stuk speelgoed, Forky! Maar omdat Forky gemaakt is van afval en het niet gewend is om speelgoed te zijn weet hij niet goed hoe hij zich moet gedragen. Tijdens de vakantie raakt Forky kwijt en niemand weet waar hij is. Cowboy Woody weet hoe belangrijk Forky is en vraagt jullie hulp om Forky terug te vinden! Kom verkleed als je favoriete speelgoed naar NHW en help Cowboy Woody met zijn spannende zoektocht naar Forky!

TRAILER