Welpenhike

Speltakteken_welpen_2010
Download de informatiebrief

NHW 2018 Brief Deelnemers Welpenhike (381.4 KiB)

Totale afstand in kilometersOvernachten in een gebouwZelf je eten bereidenKennis van kaart en kompas op eenvoudig niveau

De Welpenhike is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen ervaring hebben met hiken. Natuurlijk is het altijd handig om er wel wat van te weten, dus vraag eens aan je leiding of jullie er bijvoorbeeld tijdens een opkomst eens mee kunnen oefenen. Toch niet gelukt, of alles weer vergeten zodra je op NHW bent? Geen zorgen! Want op vrijdagavond legt de hikeleiding alles uit wat je moet weten over het lopen van een hike zodat je op zaterdag en zondag niet zult verdwalen.

Welpenhikeleiding: Tom, Dian, Anton en Lennard

Tijdens het lopen van de hike op zaterdag (+/- 8 kilometer) en zondag (+/- 6 kilometer) fietst de hikeleiding rond om er voor te zorgen dat iedereen op de route blijft, je loopt de hike dus zelfstandig. Onderweg kom je regelmatig posthouders tegen waarbij je leuke activiteiten kunt doen en die je weer verder op weg helpen. Verder is het meenemen van een mobiele telefoon verplicht zodat je de hikeleiding kunt bellen als er onderweg iets mis gaat.

Bij de Welpenhike hoef je je bagage overdag niet mee te sjouwen, en ook de tent kan gelukkig gewoon blijven staan. Je neemt overdag dus alleen een klein rugzakje mee met bijvoorbeeld je logboek, regenkleding en wat te eten en drinken. Op zaterdagavond kook je je eigen eten, maar hier helpt de hikeleiding natuurlijk graag bij.

De hikeleiding voor de Welpenhike zijn:

Lennard en Anton, beide Scoutsleiding bij Scouting Emmen.

Dian en Tom, beide Welpenleiding bij Scouting Emmen.

Vragen? Of gewoon even kennismaken? Neem contact op met de hikeleiding via welpenhike@nhw.nl.