Zwerfhike

Altijd al zelf willen bepalen hoe moeilijk je hike wordt? Dan is de Zwerfhike precies wat je zoekt! De Zwerfhike is precies wat je denkt: een vrije zwerftocht, het is dus helemaal aan jezelf hoe ver je loopt, waar je heen gaat en staat! Iedereen tussen de 15 en 17 jaar kan meedoen in groepjes van 2, 3 of 4. Ervaring is zeker geen vereiste! 

Op de vrijdag gaan de lopers naar een gezamenlijk subkamp voor alle zwerfhikers. Op de zaterdag vertrekken zij van dit punt, opzoek naar de mooiste, meest unieke en/of verre slaapplaats. Een hike is een wandeltocht, daarom is ervoor gekozen dat het zoeken naar een slaapplaats lopend moet gebeuren, deelnemers die gebruik maken van een ander vervoersmiddel zullen hiervoor strafpunten ontvangen.  

Belangrijke info over de hike:

  • De Zwerfhike is minimaal 10 kilometer, maar kan zo lang zijn als je het zelf maakt.
  • Vrijdagavond loopt het groepje via een korte route, met post, richting het gezamenlijke subkamp. Vanaf daar begint zaterdagochtend de zwerfhike.
  • Thema en logboek zijn super belangrijk. Het logboek houden jullie bij via instagram, zorg er dus voor dat een teamlid voor het NHW een instagramaccount hebt. Een eigen data-bundel is handig, niet noodzakelijk.
  • Je loopt het hele weekeinde met je volledige bepakking. Houd hier dus rekening mee bij het inpakken 
  • Ontbijt en Lunch voor zaterdag wordt geregeld door de hikeleiding. Avondeten (za) en ontbijt (zo) moeten de lopers zelf regelen.
  • De Zwerfhike heeft een eigen Instagram (@nhw_zwerfhike)!

Het is zoveel-miljoen-jaar voor Christus…
…en de Zwerfhike doet dit jaar iets met Dino’s

Zwerfhikeleiding: Marco, Martijn en Chris

Vragen? Neem contact op met de hikeleiding via zwerfhike@nhw.nl.