Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie organiseert NHW?
NHW is een herfstkamp georganiseerd door leden van noordelijke scoutinggroepen. Het is begrijpelijk dat dit voor ouders en verzorgers van met name de jongere deelnemers vragen kan opleveren. Kun je je kind wel achterlaten bij een onbekend leidingteam en wordt er wel goed voor ze gezorgd?

De onderdelen van NHW draaien met een groep vrijwilligers. Iedereen is ouder dan achttien jaar, lid van Scouting Nederland en overleggen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De meeste stafleden zijn ook op andere plekken binnen scouting actief. Ze zijn leiding bij groepen, hebben een bestuursfunctie of doen iets anders binnen hun groep, weer anderen zijn actief op regionaal of landelijk niveau binnen Scouting Nederland. Iedereen heeft ervaring met het uitzetten van hikes en organiseren van evenementen.

Stichting Noordelijke Hike Wedstrijden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41012040.

Ik wil mij inschrijven voor de NHW, hoe werkt dat?
Inschrijven voor de NHW gaat via de pagina inschrijven op de website van de NHW. Je kunt inloggen met je NHW-account en je vervolgens aanmelden voor een hike.

Mocht er iets mis zijn gegaan, geen paniek! Zorg dat je ons op tijd op de hoogte hebt gesteld van het probleem en stuur ons je naam, een eventueel koppelnummer en wachtwoord, lidmaatschapsnummer van Scouting Nederland en je geboortedatum. We zullen je inschrijving zo snel mogelijk bevestigen.

Mijn account werkt niet meer
We zijn overgegaan op een nieuw systeem. Alle accounts werken nog wel, alleen zul je je wachtwoord opnieuw in moeten stellen. Voor je Scouting Nederland-lidmaatschapsnummer in onder ‘wachtwoord vergeten’ en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd. Vergeet niet je wachtwoord te veranderen!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Voor NHW 2023 kun je je inschrijven t/m vrijdag 13 oktober.

Wat kost NHW?
Het kampgeld voor NHW 2023 is €33,- voor deelnemers. Dit kun je via de inschrijfpagina betalen via iDEAL of door het contant (gepast) mee te nemen en bij de hikeleiding te betalen.

Wat kost NHW voor staf en posthouders?
Staf en posthouders betalen €25.

Wat zijn de begin- en eindtijden?
Aanmelden kan op vrijdag vanaf 19:00, de opening is om 20:00 en de sluiting is om 16:00 op zondag, deze duurt tot 16:30. Tijden kunnen per hike afwijken, het exacte tijdstip hoor je vooraf van je hikeleiding.

Waar is NHW?
NHW is ieder jaar op een andere locatie. Het vertrekpunt in 2024 is nog niet bekend.

Wanneer mag ik meedoen?
Deelname is mogelijk vanaf negen jaar. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen hike, met uitdagingen die voor die leeftijd geschikt zijn. Maar ook de scouts van 18 jaar en ouder worden niet vergeten: ze kunnen meedoen aan de Jongerenhike, of mee als posthouder! Je loopt nooit alleen, zoek daarom iemand die met je mee kan lopen.

Als lid van een scoutinggroep ben je automatisch lid van Scouting Nederland en kun je je inschrijven! Om lid te worden van Scouting Nederland kun je je aansluiten bij een Scoutinggroep in jouw woonplaats of regio. Ben je 21 jaar of ouder, dan kun je ook direct lid worden van Scouting Nederland. Meer informatie vind je via deze link.

Ik ben te jong of te oud voor een onderdeel, maar wil toch heel graag mee. Kan er een uitzondering gemaakt worden?
In sommige gevallen is dit mogelijk. Denk jij een goede reden te hebben om voor een uitzondering in aanmerking te komen, neem dan contact met met de hikeleiding. Voor deelnemers onder 18 wordt géén uitzondering gemaakt bij de Jongerenhike en de posthouders.

Ik kan als posthouder niet de hike aanklikken waar ik bij wil helpen

Per hike kan een maximaal aantal teams zich aanmelden als posthouder. Zit een hike vol, dan vervalt deze optie. Je kunt een andere hike kiezen, of aangeven dat je geen voorkeur hebt. Teams zonder voorkeur zullen we verdelen over de hikes waar extra hulp bij nodig is.
Het kan voorkomen dat een team bij verschillende hikes helpt op verschillende dagdelen.

Waar kan ik me opgeven als vrijwilliger bij NHW?
Vacatures worden gepubliceerd op de website. Vereiste om vrijwilliger te worden is dat je lid bent van Scouting Nederland.

Waarom is NHW tegelijk met de JOTA/JOTI?
NHW is ieder jaar het eerste weekend van de herfstvakantie voor de regio Noord, dit zodat er zoveel mogelijk deelnemers meekunnen. Helaas valt dit soms ook samen met de JOTA/JOTI, dit vinden wij erg jammer. Gelukkig zijn er ook genoeg jaren dat het niet samenvalt en je niet hoeft te kiezen voor een evenement tussen beide!

Waar slaap ik?
Dit verschilt per hike. Oudere deelnemers zullen hun tentje mee moeten nemen en kamperen ergens onderweg. Jongere deelnemers, posthouders en de ondersteunende diensten kamperen bij het vertrekpunt. Je leest in de informatiebrief van je hike wat je precies mee moet nemen aan kampeerspullen.

Ik ben mijn toilettas, slaapzak, gasbrander vergeten of kwijtgeraakt, hoe krijg ik dit terug?
Kort na NHW worden alle gevonden objecten op deze site geplaatst zodat je ze terug kunt krijgen. Gevonden voorwerpen worden een paar weken bewaard.

Mijn vraag staat er niet bij
Veel van je vragen zullen tijdens het doorlezen van de site beantwoord zijn. Blijf je toch zitten met prangende vragen over de NHW, neem dan contact met ons op via het contactformulier. of vraag het via Facebook of Instagram. Wij zullen ons best doen om je vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden.