NHW & Corona

NHW 2020 gaat door…

Dat betekent niet dat NHW hetzelfde zal zijn als voorgaande jaren. We zijn heel blij dat de versoepeling van de coronamaatregelen ruimte geven om het Scoutingspel te spelen, maar zijn genoodzaakt rekening te houden met de aangepaste richtlijnen.

Het blijkt erg lastig om een weekendkamp te organiseren voor scouts van verschillende leeftijden uit verschillende plaatsen in Noord-Nederland en tegelijkertijd de risico’s met betrekking tot corona te minimaliseren. Daarom hebben we besloten om NHW dit jaar een dag te laten duren. 

Deze dag is een van de eerste mogelijkheden om weer een dag te kunnen hiken met vrienden en vriendinnen, toffe posten en leuke opdrachten te doen en zodoende de leukste scoutingdag van het jaar te beleven. 

Waar houden we rekening mee?

In eerste instantie houden we rekening met de geldende richtlijnen van de overheid;

 • we houden 1,5 meter afstand van elkaar;
  • we wassen regelmatig onze handen;
  • we geven geen handen;
  • bij klachten blijf je thuis;

  Daarnaast volgen we de plaatselijke richtlijnen en het protocol van Scouting Nederland;

  • bij optreden van klachten tijdens de activiteit moet een deelnemer naar huis;
  • deelnemers komen zoveel mogelijk zelf, indien ze gebracht worden geldt het Kiss & Ride principe. Ouders, verzorgers en andere belangstellenden komen niet kijken bij de activiteit;
  • we doen voorafgaand en bij aankomst bij de activiteit een gezondheidscheck;
  Als organisatie houden we nauw contact met de gemeente en andere instanties over de te nemen maatregelen en eventuele wijzigingen als gevolg van nieuwe, landelijke coronamaatregelen. We werken deze pagina indien nodig bij en informeren alle aanwezigen via de mail voorafgaand aan het evenement.
  Met scoutinggroet,
  Het C-team